Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[EU] Schenker med gigantbestilling på elektriske 16 tonns lastebiler
Lagt inn av Jernbane.Net avatar
Jernbane.Net
[EU] Schenker med gigantbestilling på elektriske 16 tonns lastebiler
01. December 2021, kl. 10:08
Gigantbestilling av elektriske lastebilerDB Schenker inngår et nytt partnerskap med Volta Trucks for å akselerere overgangen til en helelektrisk urban bilflåte. Den største forhåndsbestillingen for elektriske lastebiler i Europa til dags dato . Med null utslipp, og revolusjonerende kjøretøydesign spesielt for urbane miljøer.

Bare dager etter avslutningen av COP 26-konferansen i Glasgow, har DB Schenker, som en av verdens ledende leverandører av logistikktjenester og lederen innen europeisk landtransport, og Volta Trucks, bekreftet et tett partnerskap og forhåndsbestilling av nesten 1500 fullelektriske Volta Zero-kjøretøy – Dette er den viktigste ordren for store nullutslippsbiler i Europa til dags dato.

Cyrille Bonjean, konserndirektør landtransport ved DB Schenker i Europa, uttaler: "Vi har mange utfordringer på veien til karbonnøytralitet. Det gode partnerskapet med Volta Trucks gjør det mulig for oss å øke elektrifiseringen av flåten vår betydelig, og investere i grønnere transportløsninger. Dette bringer oss nærmere målet om karbonnøytral logistikk.»

Essa Al-Saleh, administrerende direktør i Volta Trucks bekreftet avtalen med DB Schenker: "Jeg er glad for å ønske DB Schenker velkommen som Volta Trucks-kunde. Samarbeidet med DB Schenker om Europas største fullelektriske lastebilordre viser en tillit til vår evne til å levere et nullutslippskjøretøy i verdensklasse i tide og til høyest mulig kvalitet.»

Som en del av partnerskapet vil DB Schenker bruke den første prototypen av Volta Zero Trucks under reelle distribusjonsforhold våren og sommeren 2022. Funnene fra disse testene vil bli innlemmet i serieproduksjonen av 1470 kjøretøy bygget ved Volta Trucks' nye produksjonsanlegg i Steyr, Østerrike.

Den fullelektriske 16-tonns Volta Zero skal brukes ved DB Schenkers europeiske terminaler for å transportere varer fra distribusjonsknutepunkter til bysentra og urbane områder. Det er her bilens innovative design, sikkerhetsorienterte førerhus for å beskytte sårbare trafikanter, og nullutslipps drivlinje, gir de største fordelene. Sammen vil DB Schenker og Volta Trucks utvikle den potensielle bruken av teknologien. Utrullingen starter på 10 steder i 5 land.

Partnerskapet vil også i fellesskap utvikle spesifikasjoner for den tidligere annonserte 12-tonns Volta Zero-varianten.

Om Volta Trucks
Volta Trucks er et oppskalert fullelektrisk kommersielt kjøretøy. Volta Trucks' hovedkontor ligger i Stockholm i Sverige. Med sin ingeniørkunst ledet fra Storbritannia, og med kommende produksjonsanlegg i Steyr, Østerrike. Selskapet har også salgsteam over hele Frankrike, Spania, Italia, Tyskland og Storbritannia..

Om Volta Zero
Volta Zero er verdens første spesialbygde helelektriske 16-tonns lastebil designet spesielt for logistikk i bysentra, noe som reduserer miljøpåvirkningen av vareleveringer i urbane strøk. Volta Zero er designet en ren elektrisk rekkevidde på 150 til 200 km, og vil stå for en reduksjon på anslagsvis 1,2 millioner tonn CO2 innen 2025.

Sikkerhet er selve kjernen ved Volta Trucks, med ambisjon om å produsere de sikreste lastebilene for byene våre. Takket være fjerningen av forbrenningsmotoren sitter operatøren av en Volta Zero i en sentral kjørestilling med en mye lavere setehøyde enn en konvensjonell lastebil. Denne kombinasjonen, sammen med hyttedesign i glasshusstil, gir føreren et bredt 220-graders synsfelt, noe som minimerer farlige blindsoner. Prototypen Volta Zero ble lansert i september 2020, og de første kjøretøyene forventes å være i drift i midten av 2022.Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.