Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[NO] Flyr: Trafikktall for november - Marked påvirket av pandemien
Lagt inn av Jernbane.Net avatar
Jernbane.Net
[NO] Flyr: Trafikktall for november - Marked påvirket av pandemien
03. December 2021, kl. 09:36
Flyr: Trafikktall for november - Marked påvirket av pandemienFlyr hadde totalt 60.582 reisende fordelt på 12 reisemål i november. Inngangen til måneden viste god vekst i bookinger, men utviklingen i pandemien gjennom måneden påvirket etterspørselen i markedet negativt.

Med fire fly operative utgjorde Flyrs totale kapasitet i november 98,3 millioner setekilometer (ASK), med en fyllingsgrad på 54,5 prosent. Gjennomsnittlig fyllingsgrad siden oppstart er på 47,0 prosent.

- Vi hadde en positiv vekst i ukene etter gjenåpningen av samfunnet tidligere i høst, med god etterspørsel også etter flyreiser til utlandet. Flyr har nå vært i drift siden slutten av juni, og gitt den situasjonen vi har møtt med flere nye smittebølger, så er utviklingen i fyllingsgraden som forventet, sier Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør i Flyr.

Frem til midten av november var det en positiv utvikling i både priser og etterspørsel, før smitteutviklingen påvirket markedet negativt i andre halvdel av perioden. Enhetsinntekten (PASK) for november var NOK 0,27, mens gjennomsnittlig PASK siden oppstart var NOK 0,24. November er normalt sett en måned med lavere reiseaktivitet, før juletrafikken starter i desember.

Trafikktallene for november viser at Flyr oppnådde en regularitet på 98,6 prosent og en ankomstpunktlighet på 86,8 prosent. Utviklingen i punktlighet er påvirket av økt antall utenlandsflyvninger i måneden.

Siden første flygning den 30. juni år, har Flyr totalt hatt 224.331 passasjerer om bord.

Flyr ble etablert under Covid-19-pandemien med mål om å bygge en bærekraftig og lønnsom forretningsmodell, tilpasset etterspørselen i markedet. Utvidelsesplaner og rutenettet vil bli justert fortløpende avhengig av pandemisituasjonen. Flyr har i dag fire fly på innenlandsruter i Norge og til europeiske destinasjoner, og planlegger å ha fem fly i drift innen utgangen av året. Ambisjonen er å øke produksjonskapasiteten til 12 - 18 fly ved utgangen av 2022.

Flyrs reisemål:

I Norge har Flyr allerede ruter til Tromsø, Bodø, Evenes, Trondheim, Bergen og Stavanger. Flyrs første utenlandsruter gikk til Nice, Alicante og Malaga 21. august. Deretter kom Paris, København og Roma inn på rutekartet. I høst lanserte Flyr følgende attraktive skidestinasjoner og storbyer i Europa; Salzburg, Milano (Bergamo), Genève og Grenoble. Dermed vil norske reisende og skientusiaster få tilgang til direkteruter til flere populære destinasjoner i vinter. Det er også åpnet for bestilling av nye direkteflygninger fra Trondheim til Tromsø, samt fra Trondheim og Bergen til Alicante. Nylig kom Las Palmas, Gran Canaria på rutekartet.

Ungdomsbilletten Flyr UNG for reisende mellom 16 og 29 år har allerede blitt svært populær og Flyr rundet på kort tid milepælen 25.000 solgte Flyr UNG-billetter.Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.