Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Skånetrafiken byter tidtabell
Lagt inn av Jernbane.Net avatar
Jernbane.Net
[SE] Skånetrafiken byter tidtabell
06. December 2021, kl. 16:19
Skånetrafiken byter tidtabellSöndagen den 12 december byter Skånetrafiken tidtabell. Tiderna för Skånes bussar och tåg justeras för att de ska passa så många som möjligt, så bra som möjligt. Skånetrafiken uppmanar sina resenärer att söka sin resa i appen eller på hemsidan för att se om och hur den påverkas.

— De åtgärder vi gör ska leda till bättre punktlighet och kapacitet som gör att fler vill och kan resa med oss. Fokus ligger på att våra kunder enkelt ska kunna ta sig från punkt A till punkt B med buss och tåg, säger Saman Tondnevis, affärsområdeschef buss, på Skånetrafiken.

Bussarna i Skåne kommer i stort att köra samma trafikvolym som under hösten men något omfördelat utifrån behov som identifierats under året. De skånska tågen kommer att återgå till att köra den trafik som de gjorde under 2019. Det innebär bland annat att Pågatågen börjar köra halvtimmetrafik mellan Malmö och Ystad istället för dagens timmestrafik. Även PågatågenExpress kommer åter börja köra mellan Svedala - Malmö och Trelleborg - Malmö.

— Det är glädjande att vi åter kan erbjuda det trafikutbud som vi körde under 2019. Det innebär också att tiominuterstrafiken över Öresundsbron återupptas. Det är något som våra kunder har efterfrågat, säger Mikael Espling, affärsområdeschef tåg, på Skånetrafiken.

Nya stationer för Pågatågen

Några andra nyheter i årets tidtabell är att Pågatågen börjar köra på Söderåsbanan. I och med detta invigs tre nya stationer Billesholm, Kågeröd och Svalöv.

I Malmö gör vi plats för fler

I Malmö gör Skånetrafiken åtgärder för att fler ska kunna resa enkelt och smidigt till, från och genom hela staden. Det innebär att vissa regionbussar kommer få nya centrala slutstationer. Exempelvis kommer linje 146 Malmö-Trelleborg och linje 141 Malmö-Svedala att få Södervärn som ändhållplats istället för Malmö C. Från Södervärn går det enkelt och smidigt att resa vidare med stadsbuss. Ett annat exempel är att linje 150 Malmö-Vellinge, slås samman med linje 142 Bara-Klågerup-Malmö till nya 150. Den nya linjen kommer i Malmö att stanna vid den nya hållplatsen Malmö C norra som ligger på baksidan av Malmö C.

Nedan listar Skånetrafiken några av förändringarna. Mer information finns på 

[www.skanetrafiken.se]...

Information om förändringarna i Malmö finns på: [www.skanetrafiken.se]...

Bussar:

I Malmö: här kommer vissa regionbussar att få ändrade slutstationer och/eller körvägar. Skånetrafiken gör åtgärder för att fler ska kunna resa enkelt och smidigt till, från och genom hela staden.
I nordväst: För linje 250 utökas turerna för att passa bättre till arbetstiderna hos HelloFresh i Bjuv. Fler turer förlängs så linjen körs hela vägen till Helsingborg. Anpassningar för linjen görs också till Söderåsbanan i Billesholm. Linjen kommer utökas från 39 kopplingar till/från tåg i Bjuv till att ha 120 tågkopplingar per dag i Bjuv och Billesholm.
Hässleholm: Linje 1, till/från Ljungdala i Hässleholm får en ny morgontur på lördagarna.
Linje 126 och 137 förstärks i rusningstid till 7,5-minuterstrafik. SkåneExpressen 5 får också ökad turtäthet då flest reser.
Tåg:

Söderåsbanans tre nya pågatågsstationer, Billesholm, Kågeröd och Svalöv invigs. Resan mellan Billesholm och Malmö C tar 48 minuter, mellan Kågeröd och Malmö C 41 minuter och mellan Svalöv – Malmö C 34 minuter.
Under 2022 planerar Skånetrafiken att köra samma trafik som under 2019. Det innebär bland annat att halvtimmestrafiken på Ystadbanan och tiominuterstrafiken över bron återupptas.
För mer information kontakta Saman Tondnevis, affärsområdeschef buss eller Mikael Espling, affärsområdeschef tåg på Skånetrafiken. Båda nås via Skånetrafikens presstjänst 0451-28 85 03Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.