Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Hallandstrafiken: Trafikförändringar 12 december
Lagt inn av Jernbane.Net avatar
Jernbane.Net
[SE] Hallandstrafiken: Trafikförändringar 12 december
06. December 2021, kl. 16:22
Trafikförändringar 12 decemberDen 12 december börjar vår nya vintertidtabell att gälla. Det innebär nya tider för både tåg och buss. De största förändringarna finns listade nedan. Vi uppmanar alltid våra kunder att söka sin resa i reseplaneraren – antingen på hemsidan eller i vår app.

Fler stopp i Asa

Från den 12 december kommer alla Öresundståg stanna i Åsa på lördagar och söndagar. Det innebär också att busslinje 615 förlängs till Åsa station på helgen, för att passa tågen mot Göteborg på morgonen och från Göteborg på eftermiddagen.

Lila och gul/grå tåg på västkustbanan

En del av Öresundstågen kommer ersättas av lila Pågatåg och gul/grå Västtåg mellan Göteborg och Halmstad. Är det längre tåg, kan tåget till och med vara hälften lila och hälften gul/grått. På vår hemsida finns information om vilka avgångar det gäller. Ska man resa på någon av dessa tider, kan tåget alltså se annorlunda ut. Det är därför viktig att vara uppmärksam på skyltningen, och vilket spår tåget går ifrån.

De inlånade tågen skiljer sig något jämfört med ett Öresundståg. På dessa tåg är det inte möjligt att åka 1:a klass eller att förboka sittplats till resan. Säten och inredning ser annorlunda ut, och det är en annan lösning för bagageförvaring och cyklar ombord. Men annars fungerar det som vanligt - våra biljetter gäller som vanligt och tågen kör som om de vore Öresundståg.

En annan nyhet är att Öresundstågen inte längre kommer gå till Helsingör i Danmark, utan går antingen till Österport eller Nivå.

Krösatågen stannar i Sannarp igen

Krösatågen kommer från den 12 december stanna vid Sannarp station igen.

Tidtabellen kommer även gå tillbaka till det normala utbudet, efter att den treåriga test­perioden med två extraturer, nu avslutas. I samband med detta kommer även busslinje 417 mellan Hyltebruk och Landeryd att ersättas med beställningsbar trafik, som passar till Krösatågen norrut och från Krösatågen norrifrån.

Upprustningen av Viskadalsbanan fortsätter

Den efterlängtade upprustningen av Viskadalsbanan kommer fortsätta till och med 8 augusti. Under tiden ersätts tågen av busstrafik.

Inga stora förändringar i busstrafiken

Utöver att busslinje 615 förlängs till Åsa station på helgen, och att linje 417 mellan Hyltebruk och Landeryd blir beställningstrafik, är det inga stora förändringar i busstrafiken från december.

Det kommer dock göras vissa mindre justeringar. Vi uppmanar därför våra kunder att kontrollera om förändringarna påverkar deras resa innan den 12 december. Lättast är att söka resan i reseplaneraren - antingen i vår app eller på hallandstrafiken.se.Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.